IZA ZIDA: IVANČICA - SILVER, 22.2.2016.

Različite ustanove i udruge pružaju podršku te brinu o procesu uključivanja djece i mladih s teškoćama u razvoju, osoba s intelektualnim teškoćama te osoba s drugim vrstama invaliditeta u njihovu prirodnu društvenu sredinu.
Upoznajemo vas s radom udruge Ivančica sa zaprešićkog područja te Centra za rehabilitaciju Silver iz zagrebačke Dubrave. U nastavku donosimo priču o otvaranju vrtića za djecu s teškoćama u razvoju u Pušći te o asistentima koji uljepšavaju svakodnevnicu učenika.

O EMISIJI

Bavimo se problemima posebno ranjivih skupina u društvu koje su vrlo rijetko u fokusu interesa „mainstrem“ medija. Težište stavljamo na lokalnu zajednicu i obrađujemo teme s područja koncesije. Bavit ćemo se i problemima onih koji su se našli u teškoj životnoj poziciji radi ekonomske krize koja često potiče obiteljske probleme – starije stanovništvo, nezaposleni građani, ovisnici, žrtve nasilja i slično. Naša namjera je dati medijski prostor ljudima i problemima kojima se društvo i lokalna uprava ne bavi dovoljno. Urednica emisije je Ana Mrkonjić.