IZA ZIDA: AZILANTI, 26.1.2016.

"Rekao bih da imate sreće vidjeti različite ljude, koji su došli s raznih strana planeta u vašu zemlju. To je blagoslov. Trebate otvoriti svoj um, možda ne možete odmah, ali trebate probati", rekao nam je Sadou, azilant koji je došao u Hrvatsku u srpnju 2014. godine.

Velik broj migranata prošao je tijekom 2015. godine kroz Hrvatsku želeći otputovati u zemlje u kojima će ostvariti bolji život. Neki migranti slučajno su završili u Hrvatskoj, a s vremenom su putem različitih organizacija pronašli smisao u svom žvotu. Je li njihov smisao nogomet, kuhanje, ples, sviranje ili nada u bolje sutra, teško je odrediti, no migranti svojim pričama poručuju da je različitost bogatstvo i blagoslov.

O EMISIJI

Bavimo se problemima posebno ranjivih skupina u društvu koje su vrlo rijetko u fokusu interesa „mainstrem“ medija. Težište stavljamo na lokalnu zajednicu i obrađujemo teme s područja koncesije. Bavit ćemo se i problemima onih koji su se našli u teškoj životnoj poziciji radi ekonomske krize koja često potiče obiteljske probleme – starije stanovništvo, nezaposleni građani, ovisnici, žrtve nasilja i slično. Naša namjera je dati medijski prostor ljudima i problemima kojima se društvo i lokalna uprava ne bavi dovoljno. Urednica emisije je Ana Mrkonjić.