Televizija Zapad - Vijesti 11.09.2019.

Početak školske godine označava izazov za profesore, roditelje i njihove školarce, a kada se radi o djeci s poteškoćama u razvoju ti izazovi su još veći. Velika podrška u školskim klupama tim učenicima su pomoćnici u nastavi, a potreba za njima sve je veća. Ipak, njihova prava nisu u skladu s odgvornostima koje imaju, a za naše su kamere otkrili zašto su nezadovoljni. Više u prilogu.

 

 

Prošle subote u Krapini počeo je 54. tjedan kajkavske kulture u sklopu kojega se održava veliki broj događanja i manifestacija. Jedna od tih manifestacija je i jučer održan Recitala dječjeg kajkavskog stvaralaštva, na kojem su školarci predstavili pjesmama na domaćem izričaju.

 

 

Jučer je u Sv. Nedelji održano svečano otvorenje najveće integrirane solarne fotonaponske elektrane za vlastite potrebe u Hrvatskoj.Na približno 9.000 m 2 krovnih površina zgrada u vlasništvu društva Genera d.d. izgrađeno je solarno fotonaponsko postrojenje koje će proizvoditi električnu energiju za vlastitu potrošnju.

 

U Krapini su potpisani ugovori s korisnicima koji su ostvarili pravo na potpore za samozapošljavanje. Riječ je o najvišem iznosu potpopora, odnosno 70 000 kuna, a sredstva su osigurana iz projekta ENTER, financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Cilj ovog projekta je potaknuti mlade i teže samozapošljive osobe na pokretanje poduzeća ili obrta.


 

Njegove slike posjedovali su velika Elizabeth Taylor i Rockfeller, a jučer se u Muzeju Mimara predstavio najnovijim radovima. Izložba “Relacije” Maria Tomasa otvorena je do 22. rujna.

O EMISIJI

Svakog radnog dana donosimo vijesti koje su važne za vaš svakodnevni život, informiramo građane o svim važnim i aktualnim zbivanjima u gradu i okolici. Pratimo ritam gradova, njihovu politiku, društvo, gospodarstvo, kulturu, sport i vjerski život. Aktivno pratimo događanja u Zaprešiću, Samoboru, Svetoj Nedelji te Zagrebačkoj županiji kao i okolnim općinama zaprešićkog kraja. U sve važne teme uključujemo i građane. Gledajte nas svaki radni dan u 17:00 sati. Vijesti uređuje tim informativnog programa Televizije Zapad.

Kontakt: redakcija@zapad.tv