Vijesti 25.09.2019.

Kineska investitorica Jiang Yu ponovno u posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji, Veliki broj posjetitelja na Samoborskom sajmištu, održan koncert kulturno prosvjetnog društva Zlatarjeve, otvorena izložba Tina Jakopeca - Makete

 

 

Kineska investitorica Jiang Yu posjetila je Krapinsko – zagorsku županiju gdje se susrela sa županom Željkom Kolarom, njegovim zamjenikom Anđelkom Ferekom – Jambrekom, načelnikom Kumrovca Robertom Šplajtom i predsjednikom Općinskog vijeća Krapinskih Toplica Zvonkom Očićem. Razgovaralo se o planovima i dinamici radova na bivšoj političkoj školi u Kumrovcu ali i pokretanju novih projekata u Krapinskim Toplicama.

 

 

U Samoboru tradicija sajmišta postoji još od 13 stoljeća kada je grad poveljom bele 4 dobio pravo da organizira sajmove. Samoborsko sajmište za razliku od mnogih ostalih održalo se do današnjih dana i jedno je od najposječenijih u Hrvatskoj.

 

U sklopu Dana kajkavske riječi u Zlataru je sinoć održan koncert kulturno prosvjetnog društva Zlatarjeve, koje je ove godine slavi 50. obljetnicu postojanja. Svojih pola stoljeća obilježit će i izdavanjem svog prvog cd-a

 

U galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka jučer je otvorena izložba jednostavnog naziva Tin Jakopec - makete. Ovaj mladi arhitekt tijekom čitavog studiranja maketama i projektima sudjeluje na nizu natječaja i izložbi, a njegovi se radovi mogu besplatno razgledati do sredine listopada.

 

 

 

O EMISIJI

Svakog radnog dana donosimo vijesti koje su važne za vaš svakodnevni život, informiramo građane o svim važnim i aktualnim zbivanjima u gradu i okolici. Pratimo ritam gradova, njihovu politiku, društvo, gospodarstvo, kulturu, sport i vjerski život. Aktivno pratimo događanja u Zaprešiću, Samoboru, Svetoj Nedelji te Zagrebačkoj županiji kao i okolnim općinama zaprešićkog kraja. U sve važne teme uključujemo i građane. Gledajte nas svaki radni dan u 17:00 sati. Vijesti uređuje tim informativnog programa Televizije Zapad.

Kontakt: redakcija@zapad.tv