Vijesti 27.09.2019.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježio se u Zaboku u prostorima Savjetovališta za žene žrtve nasilja KZŽ. Brojne preventivne mjere koje se provode na području županije, vezane za spriječavanje nasilja nad ženama, pridonjele su padu kaznenih i prekršajnih djela u ovoj godini, a zamjenica župana istaknula je kako se već radi i na prijavi projekta kojim bi se riješio problem smještaja za žene i djecu žrtve nasilja na području krapinsko - zagorske županije.

 

U prostorijama Gradske vijećnice Grada Svete Nedelje održan je svečani prijem istaknutih mladih sportaša i glazbenika sa područja grada. Tako su Magdaleni Šeketi, Patriku Žalcu i Marti Radeljak dodjeljena Javna priznanja grada Svete Nedelje.

 

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko - zagorske županije organizirala je 25. i 26. rujna radionice u sklopu programa „PTIČEK - program senzibiliziranja i potvrđivanja mladih čuvara prirode u Krapinsko – zagorskoj županiji. Ovogodišnje radionice su održane u Bedekovčini na Bedekovčanskim jezerima te na području značajnog krajobraza Zelenjak - Risvička i Cesarska gora, a sve je završilo svečanom podjelom diploma.

 

Nakon pobjede u Kupu u srijedu, Inter se ponovno okrece prvenstvu. U nedjelju je na rasporedu domaći ogled protiv šestoplasirane Gorice, s kojom su u prvom susretu na početku prvenstva podijelili bodove.


 

U nedjelju 29. rujna održat će se Izbori za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora na području Grada Zaprešića. Glasovanje će građani obavljati na uobičajena 22 biračka mjesta, u 8 izbornih jedinica, ovisno o prebivalištu. Izbori će se provesti u mjesnim odborima Hruševec Kupljenski, Kupljenovo, Pojatno, Šibice, Ivanec Bistranski i Jablanovec te gradskim četvrtima Zaprešić Centar i Sjever, a birališta će biti otvorena od 7 do 19 sati.

O EMISIJI

Svakog radnog dana donosimo vijesti koje su važne za vaš svakodnevni život, informiramo građane o svim važnim i aktualnim zbivanjima u gradu i okolici. Pratimo ritam gradova, njihovu politiku, društvo, gospodarstvo, kulturu, sport i vjerski život. Aktivno pratimo događanja u Zaprešiću, Samoboru, Svetoj Nedelji te Zagrebačkoj županiji kao i okolnim općinama zaprešićkog kraja. U sve važne teme uključujemo i građane. Gledajte nas svaki radni dan u 17:00 sati. Vijesti uređuje tim informativnog programa Televizije Zapad.

Kontakt: redakcija@zapad.tv