Vijesti 23.10.2019.

U ministarstvu poljoprivrede potpisan je 51 ugovor iz mjere 4 u vrijednosti 76, 5 milijuna kuna.Ugovori o financiranju odnose se na tipove operacija 4.1.1., 4.1.2. te 4.1.3, odnosno na projekte restrukturiranja, modernizacije i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava te na projekte smanjenja štetnog utjecaja na okoliš i korištenja obnovljivih izvora energije

 

Analiza gospodarskih kretanja u Krapinsko-zagorskoj županiji jedna je od tema o kojoj se danas raspravljalo na sjednici Gospodarskog socijalnog vijeća održanog u Krapini. Pričalo se i o nezaposlenosti, odnosno njenom padu.

 

Humanitarna akcija “DALMALINO UVESELJAVA DJECU!” održala se u utorak u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Akciju je organizirao Dječji klub Dalmalino te je odjel za pedijatriju tako pretvorio u jedno veselije i sretnije mjesto za mališane koji se tamo liječe.

 

U Zaprešiću je svećano predstavljena knjiga - ZAGREBAČKI KORPUS ZNG (3. OPERATIVNA ZONA ZAGREB) autora Rudija Stipčića. U knjizi se opisuje stvaranje i ustroj Zagrebačkog korpusa ZNG, s ciljem da se dotični događaji sačuvaju od zaborava.

 

 

Tko se protekli vikend našao u Dvoru Veliki Tabor mogao je kušati stare sorte jabuka Desinića i okolice, jabučne kolače i kompot te proizvode tamošnjih seoskih turizama Riječ je o 7. izdanje manifestacije dani jabuka koja za cilj ima razvoj voćarstva.

O EMISIJI

Svakog radnog dana donosimo vijesti koje su važne za vaš svakodnevni život, informiramo građane o svim važnim i aktualnim zbivanjima u gradu i okolici. Pratimo ritam gradova, njihovu politiku, društvo, gospodarstvo, kulturu, sport i vjerski život. Aktivno pratimo događanja u Zaprešiću, Samoboru, Svetoj Nedelji te Zagrebačkoj županiji kao i okolnim općinama zaprešićkog kraja. U sve važne teme uključujemo i građane. Gledajte nas svaki radni dan u 17:00 sati. Vijesti uređuje tim informativnog programa Televizije Zapad.

Kontakt: redakcija@zapad.tv