BOGATIM PROGRAMOM SAMOBOR SLAVI 776. ROĐENDAN

Dan grada uz mimohod povijesnih postrojbi, Festival kotlovine, ali i Vojka Vrućinu, JINX-e i neizostavni vatromet!
Dan grada je dan kada je Samobor proglašen slobodnim kraljevskim trgovištem poveljom kralja Bele IV. 1242. godine, a svečano se obilježava treće subote u listopadu. Rođendanska proslava ove godine započinje već u subotu, 13. listopada velikom gradskom motocross utrkom na Stazi Draga u Rakovom Potoku te koncertom Vojka Vrućine u Centru za mlade Bunker.
Cijeli tjedan obiluje sportskim, kulturnim i zabavnim sadržajima, a središnja proslava održava se u subotu, 20. listopada. Na samom početku dana, glazbom će nas probuditi najstarija Gradska glazba u Hrvatskoj,
nakon čega slijedi odavanje počasti poginulim braniteljima te, po prvi puta u Samoboru, mimohod povijesnih postrojbi Hrvatske vojske.
Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Samobora održat će se u 11:00 sati u novouređenoj dvorani samoborskog kina koja će toga dana biti i svečano otvorena, a besplatne projekcije za građane održavaju se u poslijepodnevnim satima. Samobor je poznat i kao gastro odredište, stoga će Samoborci i posjetitelji uživati u Festivalu kotlovine, degustaciji vina i gljivarskog kotlića te receptima iz davnina na Placu pod cirkvom. Po prvi puta u karijeri u Samoboru će nastupiti grupa Jinx, u subotu, 20. listopada na Trgu kralja Tomislava. Koncert počinje u 21:00 sat, a nakon svirke posjetitelji će uživati u, već tradicionalnom vatrometu u izvedbi Mirnovec Pirotehnike. Cjelokupan program pratite na www.samobor.hr/dan-grada i svakako iskoristite priliku za uživanje u Samoboru.
Doživite, osjetite i uživajte Samobor!

Podijeli: