IZLOŽBA ELECTRO / BIOHACK FRIENDLY U GALERIJI RAZVID POU ZAPREŠIĆ

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe

Electro // Biohack Friendly

u petak 31. kolovoza 2018. u 20 sati

u Galeriji Razvid, Pučko otvoreno učilište Zaprešić.

Izložba ostaje otvorena do 12. rujna 2018.

 

Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode, ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju. Nikola Tesla


Izložba Electro // Biohack Friendly predstavlja presjek radova iz višegodišnje intermedijalne produkcije Radionina laba kojima je lab otvorio svoje polje djelovanja kroz simbiozu umjetnosti, znanosti, tehnologije i umjetnosti. 
Kroz grupne izložbe, kolaborativne izvedbene projekte i edukaciju tijekom posljednjih osam godina članova laba bavili su se elektroničkim i biološkim konceptima na više način – kroz auditivne podražaje, bio-kemijske reakcije, svjetlosne instalacije, igrače naprave i primjenu jednostavne ili low – tech elektronike. Izložba daje viđenje umjetnika i makera na koji način vide kreativne mašine, elektroničke DIY gadgete i interaktivne instalacije. 
Interaktivne instalacije, sound art, BioArt i device_art ovdje obitavaju u ekvilibričnoj ravnoteži nastaloj kao posljedici zajedničkog rada makera i umjetnika. Izložba će predstaviti recentna DIY / DIWO (Do-It-Yourself/Uradi-sam, Do-It-With-Others/Uradis-drugima) kretanja i STEAM (Znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika) pristupe. 
Znanstvenici, hakeri i umjetnici u zajedničkim radnim procesima kreiraju nove geografije i značenja transdisciplinarnosti, kao i nove horizonte intermedijalnih praksi aktivno istražujući medij svog izražavanja i pri tome se ne zaboravljaju igrati. Poput djece u pješčaniku, autori žele s publikom podijeliti što su otkrili istražujući kako zapravo mašine dišu, dok je publika pozvana na interakciju s radovima. 
Izložbu su podržali: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Zagrebačka županija  

Radno vrijeme tijekom izložbe:

Sub 9-14h
Pon-pet 9-20h

Podijeli: