Nakon 20 godina Samoborci dobivaju nove sportske terene

Na mjestu dosadašnjeg, već dotrajalog sportskog igrališta kod osnovne škole Bogumila Tonija ovog tjedna otvara se novo polivalentno igralište s umjetnom travom.

Učenici najveće samoborske osnovne škole dobit će tako potpuno novo i uređeno rukometno - malonogometno igralište, teren s umjetnom travom, teren za odbojku na pijesku, a uredit će se i postojeće košarkaško igralište, zatvoreni teren za mali nogomet te tenis tereni.

Manji dio igrališta, iz sportskih i ekonomskih razloga bit će dat u zakup, kako bi se prije svega osigurao što viši standard izvođenja sportskih i rekreativnih sadržaja.

Grad Samobor podržao je investiciju kako bi se omogućili još bolji uvjeti za kvalitetnu realizaciju tjelesne i zdravstvene kulture, stoga će učenici osnovne škole imati prednost korištenja terena, konkretnije, teren s umjetnom travom osiguran im je svakoga dana od 8 do 17 sati, a ostale terene učenici će moći koristiti kroz čitav dan.

Idejni projekt, ali i samu realizaciju u potpunosti je podržao i školski odbor osnovne škole Bogumila Tonija. Glavni investitor je TK Stars, a Grad Samobor uložio je 524.560,88 kn u idejni projekt i izradu asfaltnog rukometnog igrališta.

Podijeli: