POZIV: IZLOŽBA KARLA GROSSA "MEDALJA U BOJI" U GALERIJI RAZVID POU ZAPREŠIĆ

Pozivamo Vas na otvorenje samostalne izložbe kipara KARLA GROSSA "MEDALJA U BOJI" u petak 3. svibnja s početkom u 19 sati u Galeriji Razvid (Pučko otvoreno učilište Zaprešić). Izložba ostaje otvorena do 22.5.2019. 

Akademski kipar Karlo Gross umjetnik je posebnog senzibiliteta za skulpture manjih formata. Posvećen je i vjeran medalji i vrsni poznavatelj njenih osobitosti i mogućnosti. Velike, a istovremeno nenametljive izvedbene sposobnosti omogućuju mu usredotočenost na sadržaj i značenje koje ga u određenom trenutku zaokuplja. Na ovoj izložbi predstavlja vječne i besmrtne teme pejzaža, mrtve prirode, kompozicije interijera i akta pretvorene u osobni doživljaj i subjektivni odnos harmonije i ritma. Po sebi privlačne i savršene forme medalje u interpretaciji Karla Grossa odmiču se od klasične komemorativne vrijednosti i stvaraju novu, osobnu sintezu vanjskog i unutarnjeg svijeta. Izrađene su s obje strane pa puni izražaj ostvaruju u prostoru. Autor tradicionalnom i očekivanom odabiru plemenitih metala u izradi medalja, dodaje i osobni interes za boju.

Akademski kipar i medaljer Karlo Gross rođen je 1978. godine u Zagrebu. Diplomirao je 2005. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, usmjerenje Mala plastika i medaljerstvo, pod mentorstvom prof. Damira Mataušića.

Član je ULUPUH-a i HZSU-a. Od 2016. godine član je žirija međunarodne izložbe „Minijature“ u Zaprešiću. Do sada je izlagao na 3 samostalne izložbe (Zagreb, Osijek) i sudjelovao na četrdesetak specijaliziranih izložbi medaljerstva, male plastike i nakita u Hrvatskoj i u svijetu. Stalni je sudionik pozivnih natječaja za izradu kovanica i kovanog novca Hrvatske narodne banke i Hrvatskog novčarskog zavoda i suradnik Ljevaonice ALU na kiparskim projektima. Živi u Zagrebu.

Podijeli: